Batterijduur iPad

Naast de snelheid en het design spelt tevens de batterijduur een belangrijke rol bij de selectie van een apparaat. Je zal de iPad immers vaak meenemen op reis. Maar hoe zit het eigenlijk met de batterijduur van de iPad? Gaat deze lang genoeg mee of zal je deze vaak moeten opladen?

 

Batterijduur iPad

ipad mail appDe iPad gaat onder normaal gebruik ongeveer tien uur mee. Hierbij is het zo dat de werkelijke duur van de accu van verschillende factoren afhangt. Ten eerste is er de mate van het gebruik, gamen kost bijvoorbeeld meer dan het lezen van mails. Daarnaast moet je rekening houden met een afname van de batterijduur over de jaren heen. Wanneer je de accu immers vaak oplaat, zal de kwaliteit ervan afnemen waardoor de iPad minder lang kan draaien op de accu.

Accuduur verlengen

Wanneer je de accu zo goed mogelijk wilt houden, is het verstandig om hem alleen op te laden wanneer hij volledig leeg is. Wanneer je de iPad de volgende dag tien uur lang wilt gebruiken en hij is bijna leeg kan je hem laten leeglopen. Op die manier gaat de accu van de iPad langer mee, en hoef je er minder snel een nieuwe te kopen!