Het design van de iPad

Bij een nieuw apparaat speelt het design altijd een belangrijke rol. Apple staat er dan ook om bekend dat het bedrijf zijn nieuwe apparaten altijd zorgvuldig laat designen waarbij compactheid en de functionaliteit van het geheel een hoge prioriteit krijgen. Heeft Apple opnieuw goed nagedacht bij het design van de iPad, of laat het bedrijf zo hier en daar een goede mogelijkheid liggen?

 

ipad voorkantDe voorkant van de iPad zit er eigenlijk uit als een fotolijstje. Het geheel is mooi strak afgewerkt in de voornaamste kleuren van Apple: wit en zwart. Hierdoor krijgt de iPad een mooi en professioneel uiterlijk met gestroomlijnde vormen. Het is Apple gelukt om het design zo compact en functioneel mogelijk te houden door weg te laten wat niet nodig is. Dat is ook bij de voorkant erg goed gelukt: het tien inch scherm is ingelijst in een mooie lijst die er precies bij lijkt te passen.

 

ipad achterkantOp de achterkant zien we vooral veel wit. Opvallend is vanzelfsprekend het zwarte appeltje op de achterkant van het apparaat. Het merk Apple is altijd al bijgestaan door de zwarte appel die op het apparaat gedrukt is. Onderaan vind je tevens wat informatie over het apparaat.

 

Wanneer we het apparaat vanaf de zijkant bekijken, is het pas echt duidelijk hoe compact hij eigenlijk is. Met een totale dikte van iets meer dan een centimeter en met een gewicht van slechts zevenhonderd gram neem je de iPad overal naartoe!

 

Al met al is de iPad mooi gedesigned waarbij de functies altijd de hoogste prioriteit krijgen. Doordat er zo goed is nagedacht over het design is het geheel mooi compact gehouden waardoor je hem overal mee naar toe kan nemen.