Gamen op de iPad

Je kan de iPad tevens prima gebruiken om zo nu en dan een spelletje te doen. In dit artikel bekijken we of de iPad ooit een volwaardig game medium zal worden: het is immers zo dat de Apple iPad voornamelijk bedoeld is voor alle functionaliteiten. Toch lijkt de iPad met zijn touch bediening de nodige interessante mogelijkheden mee te brengen voor de game ontwikkelaars onder ons: de iPad, is hij de moeite waard voor de gamers?

 

Bediening

De bediening van iPad spellen zal experimenteel en interessant worden. Aangezien de iPad alleen maar multi touch gebruikt als bestuur mogelijkheid (een extern toetsenbord daar gelaten) is het een uitdaging om spellen te maken voor de iPad die makkelijk te besturen zijn.

Behalve de multi touch mogelijkheden, reageert de iPad tevens op bewegingen. Dit laatste kan  ook prima in een spel gebruikt worden. Zo zag ik het laatst een spel waarbij je een balletje over een bord vol met hindernissen moest brengen: dit kon door de iPad zo te kantelen dat het balletje naar de juiste richting rolde. Dit is een erg lollig spelletje, en dit is slechts één van de vele voorbeelden op het gebied van innovatie dat de iPad de games kan brengen.

Casual games voor de iPad

De games voor de iPad zullen over het algemeen vooral casual zijn, voor de mainstream. Wanneer je echter goed zoekt in de app store van Apple, dan vind je alsnog allerlei leuke games voor gamers die vaker gamen en van wat meer uitdaging houden. Zo is het erg bijzonder om een shooter te spelen op de iPad. Het wennen aan de nieuwe besturing is een uitdaging waardoor er weer wat meer afwisseling komt op het gebied van games, kortom de iPad brengt ons een leuke afwisseling op het gebied van gaming.

Conclusie

De iPad kan prima gebruikt worden voor het afspelen van games. Wanneer ik de iPad moet vergelijken met een andere spelcomputer, dan doe ik dat met de Nintendo DS. Beide apparaten richten zich vooral op de innovatie van de games met nieuwe methoden van besturen en beide bieden grappige (mini)games die je reizen in de trein kunnen versnellen.