Navigeren op de iPad

Google Maps is er nu ook voor de iPad. Op die manier kan je bijvoorbeeld je nieuwe huis laten zien wanneer je ergens op bezoek gaat. Kijk Bep, hier staat mijn nieuwe huis… wat vind je ervan? Daarnaast kan je natuurlijk, mits je een 3G model met abonnement hebt, gebruik maken van de navigatiemogelijkheden van Google Maps. Je kan dan de routebeschrijving precies volgen.

Kaarten

Google Maps werkt op de iPad eigenlijk hetzelfde als op de computer: je kan een locatie invoeren en Google Maps navigeert er vervolgens naar.  Net als in de computer versie kan je de kaarten omzetten naar verschillende beelden: denk hierbij aan satelliet of gewone kaarten. Satelliet is vanzelfsprekend leuk als je een bepaalde plek wilt laten zien, en de gewone kaarten zijn praktisch bij het vinden van de weg.

 

Routebeschrijving

Google Earth iPadZoals je waarschijnlijk weet kan je met Google Maps een routebeschrijving ontvangen.  Op die manier heb je altijd de snelste weg naar een bepaalde plek. Wanneer je een IPad bezit is het nooit meer nodig om de routebeschrijving van Google Maps uit te printen… als je het niet meer weet pak je gewoon even je iPad en controleer je de kaart nog even.

Google Maps werkt echter niet met GPS, hiervoor kan je een speciale applicatie uit de Apple App store aanschaffen. Er bestaat namelijk ook een speciale applicatie die je als een navigatiesysteem kan gebruiken. Dit programma bepaald je locatie via 3G en geeft de juiste routebeschrijving door , net als met bijvoorbeeld een Tom-Tom, door je de juiste route aan te geven. Dit gebeurt vaak door middel van een stem. Na vijf centimeter, volgende pagina op appleipadskopen.nl.