Importeren naar Nederland

Veel mensen denken erover na om de iPad te importeren. Wanneer de dollar gunstig staat en de prijzen van de iPad in Nederland nog veel te duur zijn kan dit inderdaad voordelig zijn. Toch dien je rekening te houden met bepaalde punten.

 

Betrouwbaar?

Shoppen in het buitenland kan erg lastig zijn. Zo wordt de markt overspoeld door Chinese aanbieders van allerlei kloons voor erg lage prijzen. Dat is allemaal leuk en aardig, maar het blijft een feit  dat dit ervoor zorg dat je per ongeluk een neppe versie kan kopen terwijl je eigenlijk een echte wilt. Zo is er al een extreem goedkope iPad kloon op de markt waarbij je voor 200 euro een snel apparaat hebt.

Daarnaast is er nog het feit dat je nooit zeker weet of de aanbieder het product ook werkelijk gaat verzenden. Je kan hier achter komen door op zoek te gaan naar recensies van de webshop. Wanneer die er niet zijn is de webshop waarschijnlijk niet nieuw en daardoor minder goed te vertrouwen.

Tot slot moet je nog letten op de verzendkosten.  Wanneer je de iPad besluit te importeren uit Amerika dient het pakket met het vliegtuig verzonden te worden. Je begrijpt waarschijnlijk wel dat de kosten behoorlijk kunnen oplopen wanneer dit het geval is. Vraag daarom altijd wat de verzendkosten zijn en hoe lang het duurt voordat het desbetreffende product geleverd kan worden.

importeren boot

Douane

Tot slot moet je ook nog rekening houden met de douane. Wanneer je mooie iPad op de douane aankomt en gecontroleerd wordt kunnen er invoerrechten gevraagd worden waardoor de kosten nog meer oplopen. Het is dan ook verstandig om bij de douane na te vragen hoe het zit met het importeren van een vergelijkbaar product.

Mijn tip: op vakantie!

Als je zo graag een iPad wilt voor de werkelijke release in Nederland dan kan je het beste op vakantie gaan. Bezoek het land waar je het apparaat wilt kopen en bezoek naar wat winkels. Op die manier kan je het apparaat uit proberen en weet je zeker of de iPad echt is en werkt. Daarnaast bespaar je op de verzendkosten en ga je nog eens leuk op vakantie ook!