Internet en de iPad

Zoals je waarschijnlijk al weet heeft de iPad de mogelijkheid tot het verbinden met het internet. Deze functie is erg belangrijk: er bestaan dan ook twee versies van de iPad waarbij beide alleen verschillend zijn op het gebied van internet. In dit artikel bekijken we hoe de iPad verbinding kan maken met het internet.

Wi-Fi

De goedkoopste versie van de iPad kan alleen verbinding maken met het internet via Wi-Fi. Je moet dan in de buurt van een draadloos netwerk zijn om verbinding te kunnen maken. Vaak is een Wi-Fi netwerk beveiligd met een WEP key, welke alleen de eigenaar van het netwerk weet. Wanneer je echter goed zoekt kom je zo hier en daar zogenaamde hotspots tegen. Bij hotspots kan je (soms tegen betaling) verbinding maken met het internet. Hotspots kom je onder andere veel tegen in hotels en restaurants, in bepaalde plaatsen zijn er echter ook hotspots geïnstalleerd in bijvoorbeeld het park. Wanneer je gebruik maakt van een gratis hotspot is het belangrijk om je computer goed te beveiligen, aangezien iedereen van het netwerk gebruik kan maken.

 

3G

Een andere manier waarmee de iPad verbinding met het internet kan maken is door middel van 3G. Wanneer je een telefoon bezit begrijp je waarschijnlijk al wat dit betekent: je kan verbinding maken met het internet door middel van een sim kaart. Voordat je dit kan doen heb je echter een abonnement nodig, welke aangeboden zullen worden door verschillende providers. Als je voor een 3G abonnement gaat en goed door zoekt vind je waarschijnlijk leuke bundels bij de verschillende providers waarbij je de iPad gratis krijgt in ruil voor een verplicht abonnement. Met 3G kan je altijd en overal verbinding maken met het internet. Dit is bijvoorbeeld ideaal wanneer je veel op reis bent.

 

Wi-Fi of 3G?

Of je genoeg hebt aan Wi-Fi hangt helemaal van je persoonlijke situatie af: als je het apparaat alleen maar binnen gaat gebruiken is de Wi-Fi versie voldoende, wanneer je hem echter op reis wilt gebruiken kan het aanschaffen van de 3G versie het overwegen waard zijn.