Mailen op de iPad

Zelf ben ik behoorlijk te spreken over de mail functie van de Apple iPad. Met de gratis meegeleverde applicatie kan je al je mail ontvangen op de Apple iPad. Het is vanzelfsprekend vereist dat je verbinding hebt met het internet, maar feit blijft dat dit een leuke functionaliteit is. Je kan immers altijd even op de bank je mail checken en zelfs een mail terug schrijven.

 

De applicatie

De werking van de applicatie is te vergelijken met die van Windows Mail of Microsoft Outlook: kortom, je begrijpt de interface snel en je kan haast meteen al aan de slag! Zoals je hier rechts of het plaatje ziet heb je een inbox, en je kan de berichten openen en lezen door er met je vingers op te tikken. Wanneer je vervolgens een reactie wilt geven op het bericht dan kan dat eenvoudig: druk simpelweg op reply!

 

mails

typen op de iPad Het typen gaat door middel van het toetsenbord dat je hier rechts goed ziet. Wanneer je zo’n aanraaktoetsenbord maar niets vindt, kan je altijd een extern toetsenbord op de iPad aansluiten. Op die manier kan je alle berichten nog sneller beantwoorden. Het is echter maar de vraag of de iPad op die manier nog compact is… aangezien het toetsenbord haast nog zwaarder is dan de iPad zelf…