iPad nadelen

Beperkte snelheid

Wanneer we de iPad met een laptop van ongeveer dezelfde prijs gaan vergelijken, dan wint de laptop het. Het is namelijk wel erg duidelijk dat de iPad alles behalve snel is. Met een één GHz A4-chip gemaakt door Apple hoef je niet al te veel te verwachten van de (grafische) prestaties van het apparaat. Dit is dan ook logisch aangezien je geen ingewikkelde spellen gemaakt voor de computer op het apparaat kan spelen: nee, het is alleen mogelijk om apps af te spelen vanaf de apps store en deze kan de iPad vanzelfsprekend wel eenvoudig aan.

 

De prijs

ipad failIk weet niet of Julie het hier mee eens zijn, maar zelf vind ik de prijs van de iPad nogal hoog gegrepen. Wanneer de goedkoopste versie vijfhonderd dollar kost en de duurste meer dan 700 dan frons ik al snel mijn wenkbrauwen… waar komen die prijzen nu eigenlijk vandaan? Wanneer je geen echte Apple fan bent kan het aanschaffen van een laptop met touch functionaliteiten wellicht de oplossing bieden, daar kan je toch even wat meer mee. Feit blijft echter dat de iPad een leuk ding is om eenvoudig om veral mee naar toe te nemen.

 

Niet multitasken

Tot de herfst van 2010 is het nog niet mogelijk om te multitasken op de iPad. Apple heeft dit besloten om de batterijduur hoog te houden wat ze overigens prima is gelukt: met tien uur verslaat de iPad de meeste laptops gemakkelijk. Toch kan het voor veel mensen vervelend zijn dat het slechts mogelijk is om enkele processen tegelijk te gebruiken. Internet, mail en film tegelijk aan is en blijft een no go voor de iPad.