Review iPad

Welkom bij de enige echte iPad review. We hebben het apparaat al sinds de lachering door hem te importeren uit het land van de droom… of moet ik dromen zeggen? Amerika! In deze review bekijken we of het de moeite waard is om de iPad aan te schaffen. Er heerst namelijk nogal wat commotie rondom dit product in de wereld: er zijn twee kampen de haters en de lovers, waar hoor jij bij?

 

De iPad nader bekeken

Vanaf een afstandje zou je waarschijnlijk zeggen dat de iPad een e-reader was. Tegenwoordig zijn de e-readers een behoorlijke hype waarbij je boeken als downloads kan kopen. Dit is allemaal leuk en aardig, maar een iPad kan je moeilijk vergelijken met een e-reader, aangezien de iPad veel meer functies heeft. Kortom: we zouden de iPad te kort doen door hem te bestempelen als een gewone e-reader. Op deze pagina bekijken we of het de moeite waard is om het nieuwe kunstwerkje van Apple aan te schaffen.

 

Multimedia

Net als al die andere i producten van Apple (iPhone, idit, Ipod, iFail enzovoort) kan je ook met de iPad genieten van allerlei multimedia functionaliteiten. Zo is het mogelijk om films, muziek en games af te spelen op de iPad. Deze kan je er opzetten via de app store (ook wel bekend van de andere i’s) of via de computer.

 

De versies van de iPad

Wanneer je in de winkel staat heb je de keuze uit twee takken en drie zijtakken. Eerst moet je bepalen of je voor de Wi-Fi versie of de 3G versie van de iPad gaat. Met de Wi-Fi versie kan je alleen contact maken met een draadloos netwerk, terwijl het met de 3G versie mogelijk is om verbinding te maken via een sim kaart, in dat geval kan je dus overal contact maken met het internet. Aan zo’n abonnement zitten vanzelfsprekend kosten verbonden.

Voor beide versies bestaan er vervolgens drie opslagversies, waarbij je kan kiezen uit 16, 32 of 64 gigabyte. Elke upgrade op het gebied van geheugen kost nog eens honderd dollar extra waarbij de Wi-Fi versie standaard 500 dollar kost en de 3G versie een dollar of 720.

 

Voordelen van de iPad

De iPad heeft een duidelijk scherm waarbij alles helder en goed te lezen is. Doro de multitouch functionaliteit is het navigeren in de menu’s van de Apple iPad erg eenvoudig. Je schuift met meerdere vingers eenvoudig door de verschillende zaken heen waardoor je snel aan de slag kan.

De app store is naar mijn mening nog steeds een sterk punt van de iPad. Je kan snel en eenvoudig een leuke applicatie voor het apparaat aanschaffen en gebruiken. Zo kan je als je een 3G systeem hebt een applicatie kopen die je iPad omtovert naar een heus navigatiesysteem, op die manier kan je nog eens goed overal de weg vinden!

Tot slot ben ik erg te spreken over het design van de iPad. De compactheid maakt het een geweldige gadget om overal mee naar toe te nemen. Doordat de componenten met zorg zijn uitgezocht is de batterijduur tevens erg hoog: met tien uur bij gebruik en een maand in standby hebben we niets te klagen op dit gebied. Helaas zijn er enkele punten waar we wel wat te klagen hebben…

 

Nadelen van de iPad

Een groot nadeel van de iPad is de snelheid. Door de relatief trage processor is multitasken (nog) niet mogelijk. Apple heeft zelf gezegd dat ze dit gedaan hebben omdat het batterijduur bespaard. Toch kan multitasken erg handig zijn wanneer je snel meerdere zaken op bijvoorbeeld het internet moet checken.

Een ander nadeel van de iPad is naar mijn mening de prijs, deze ligt toch wat te hoog. Helaas ben ik deze grap van Apple wel gewend aangezien ze op het gebied van prijs kwaliteit verhouding op de concurrentie altijd achterlopen.

Conclusie: de iPad de moeite waard?

Of de iPad wat voor jou is hangt helemaal van je persoonlijke situatie af. Als je een apparaat zoekt dat je makkelijk overal mee kan nemen, en waar je toch wat meer mee kan dan een iPhone dan is de iPad echt wat voor jou. Want laten we eerlijk wezen, eigenlijk is de iPad gewoon het grote broertje van de iPod en iPhone. Apple, het is één grote familie!