Ipad Safari

Met de Safari browser voor de ipad kan je eenvoudig internetten op de iPad. Door het multi-touch screen is het eenvoudig om door de webpagina’s te navigeren, waarbij deze zowel liggend als staand kunnen worden weergeven. Dankzij de hoge resolutie zijn de pagina’s prima te lezen en wanneer je de boel wat wil uitvergroten is dit absoluut geen probleem.

Surfen met je vingers

safari ipadHet surfen op de iPad is alles behalve lastig. Je kan op de iPad immers internetten door middel van een simpele aanwijzer: je eigen vinger! Door bepaalde bewegingen te maken navigeer je vanzelf door de websites. Klik bijvoorbeeld dubbel op een bepaald gebied om dit gedeelte uit te vergroten of probeer door een pagina te scrollen door een lichte beweging omhoog of omlaag.

 

Snel surfen?

Het surfen met Safari gaat erg snel wat komt door de technologie in het apparaat. De internetverbinding verloopt erg soep met de snelle Wi-Fi. Wanneer er geen Wi-Fi is en je hebt een 3G verbinding (duurdere versie iPad) dan kan je haast overal verbinding  maken met het internet. Door de ondersteuning van HTML5 is het mogelijk om multimedia op het internet af te spelen. Wanneer je vervolgens een filmpje in fullscreen wilt bekijken klik je er gewoon dubbel op.

Favorieten

Wanneer je op de computer al bladwijzers hebt ingesteld kan je deze overzetten op de iPad. Op die manier kan je dus eenvoudig je favorieten beheren, en wanneer je een nieuwe interessante site tegen komt is het geen probleem om deze even snel aan de favorieten toe te voegen. Het surfen naar een bepaalde URL of het zoeken via Google gaat tevens erg eenvoudig in de Safari browser voor de iPad door middel van een touch screen toetsenbord dat in dit geval op het beeldscherm verschijnt.