iPad versies

De iPad is er in verschillende versies: elke versie heeft zijn eigen specificaties en zijn eigen prijs. Het grote verschil tussen de verschillende iPads is, naast de prijs vanzelfsprekend, de opslagruimte. Wanneer je voor de beste prijs kwaliteitverhouding wilt gaan is degene met de hoogste capaciteit het goedkoopst: voor veel mensen is de acht gigabyte versie echter ruim voldoende.

De iPad is er in twee uitvoeringen iPad Wi-Fi iPad Wi-Fi met 3G internetverbinding.

ipad versiesBij beide versies kan je kiezen uit een opslagcapaciteit van 16, 32 of 64 gigabyte. Momenteel bestaat er nog geen duidelijkheid rondom de 3G providers die in Nederland deze functionaliteit gaan mogelijk maken. Met de 3G versie is het mogelijk om overal ter wereld te internetten via een sim kaart.

Wi-Fi is vaak ook voldoende. Je kan contact maken met draadloze internetverbindingen in de buurt. Een tipje van de sluier: in veel hotels en bars hebben ze Wi-Fi waardoor je alsnog online kan gaan en je mail kan checken. Op die manier hou je zaken op orde!

Keuze iPad maken

De geheugencapaciteit die je nodig hebt voor je iPad hangt geheel van je gebruik af. Wanneer je het apparaat vooral gaat gebruiken voor het internet en kleine taken dan heb je ruim genoeg aan de 16 gigabyte editie. Wanneer je veel films gaat opslaan is het echter verstandiger om voor de 64 gigabyte versie te gaan.

  • Wanneer je de iPad als navigatiesysteem wilt gaan gebruiken, heb je de 3G versie nodig. Met de 3G versie is het mogelijk om door middel van de ingebouwde GPS ontvanger je positie nauwkeurig te bepalen.
  • Wanneer je het internet op wilt met de Wi-Fi editie dien je een hotspot op te zoeken. Internetten in de trein zit er dus niet bij.
  • Als je overal wilt internetten met een 3G iPad dien je een abonnement aan te schaffen. Hoe duur dit gaat worden is momenteel nog niet duidelijk.
  • Let er op of de iPad simlockvrij is: op die manier kan je elke sim kaart gebruiken. Het is redelijk waarschijnlijk dat providers goedkopere iPads gaan aanbieden in ruil voor een simlock.