iPad voordelen

Op deze pagina bekijken we wat de voordelen van de nieuwe Apple iPad zijn: wat kan je ermee en wat zijn de sterke punten van dit prachtige apparaat? Je kan deze voordelen en nadelen laten meewegen wanneer je gaat beslissen of je de iPad wel of niet koopt.

 

Compact design

De iPad is erg compact, waardoor je hem gemakkelijk kan meenemen. Met een dikte van slechts 1,35 centimeter past hij werkelijk overal in. Het gewicht van afgerond zevenhonderd gram is tevens niks wanneer je het vergelijkt met een paar kilo van een normale laptop. Het design is compact en erg mooi waardoor je er gezien mee mag worden.

 

Hoge batterijduur

Wanneer je de iPad gebruikt, kan je dit maarliefst tien uur doen zonder dat je de batterij hoeft op te laden! Dit is natuurlijk erg lang. Daarnaast kan je het apparaat een hele maand in standby aan laten staan. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je de iPad als telefoon wilt gaan gebruiken.

 

Veel opslagruimte

drie ipadsJe kan de iPad prima gebruiken als multimedia systeem. Met een geheugen van 16, 32 of 64 gigabyte kan je letterlijk uren films, duizenden muzieknummers en velen boeken kwijt op het apparaat. Dankzij dit grote geheugen en de eerder genoemde batterijduur kan je de iPad prima gebruiken op een vakantie of een lange vliegreis.

 

Telefoonfunctionaliteiten

Met de 3G protocol versie van de iPad is het zelfs mogelijk om te bellen en gebruik te maken van het internet waar je maar wilt. Hierdoor kan je de iPad bijvoorbeeld ook als navigatiesysteem gebruiken!

Scherm

Het scherm heeft een diagonaal van tien inch, wat ruim voldoende is voor zo’ n systeem. Met een resolutie van 1024*768 kan je alles goed en scherp lezen wat belangrijk is wanneer je de e-reader functionaliteiten in je achterhoofd neemt. Het scherm van de iPad onderteund Multi-touch waardoor je de iPad niet met één vinger, maar met meerdere vingers bestuurd. Hierdoor kan je met de ene vinger een filmpje aanzetten en hem gelijktijdig vergroten met de andere vinger!

 

Extra’s

Tot slot is de iPad zo leuk door de vele extra’s en applicaties die je kan kopen in de speciale app store van Apple. Hierdoor kan je de iPad als werkelijk alles gebruiken! Van een kompas of microfoon tot een echte spelcomputer!