iTunes en de iPad

Met de iPad kan je tevens gebruik maken van het populaire iTunes. Dit betekent dat je in ruil voor een klein bedrag je favoriete muzieknummers snel en eenvoudig kan downloaden. Maar hoe werkt iTunes eigenlijk in combinatie met de populaire iPad?

 

Wat is iTunes?

Het programma iTunes is een digitale mediaspeler uitgebracht door Apple in 2001. Met iTunes is het mogelijk om digitale muziek en videobestanden af te spelen. Door middel van een internetverbinding is het mogelijk om via de iTunes Store meteen muziek televisieshows, spellen voor de iPod en iPad te kopen, podcasts, films en muziek cd’s te downloaden.

 

Het doel van iTunes

Het programma richt zich op het eenvoudig beheren van een verzameling met audio en video bestanden. De zoekfunctie van iTunes is erg uitgebreid waardoor je snel het juiste bestand kan vinden. Het is zowel mogelijk om op componist, titel en album te zoeken waardoor je altijd bij de juiste plaat terecht komt. Daarnaast is het mogelijk om door gedownloaden cd’s te bladeren alsof ze er echt fysiek zijn: je ziet de covers goed om maar een voorbeeld te noemen.

 

de iTunes Store

In de iTunes Music Store kan je van alles kopen: van tv programma’s tot muziekbestanden. Om deze bestanden te mogen verkopen heeft Apple in verschillende landen overeenkomsten moeten sluiten. Momenteel bevat de winkel maarliefst vier miljoen muziekbestanden waardoor er altijd wel wat tussen zit.

 

iTunes en de Apple iPad

Één van de meegeleverde applicaties voor de iPad is iTunes. Dit betekent dat je verschillende soorten media op je iPad gemakkelijk kan indexeren, terug vinden en afspelen. Daarnaast is het erg eenvoudig om een bepaald liedje of filmpje even te zoeken, kopen en downloaden. Waarschijnlijk wordt het mogelijk om de bestanden uit de iTunes winkel te downloaden door middel van een internetverbinding en de iPad in combinatie. Dit is echter nog niet helemaal zeker.

iTunes iPad