Multimedia mogelijkheden iPad

iPad libaryOp deze pagina bekijken we de voornaamste multimedia mogelijkheden van de Apple iPad. Met de iPad kan je zowel films als afbeeldingen afspelen en bekijken. Op deze pagina kan je beide functies beter bekijken.

 

Afbeeldingen bekijken op de iPad

Het is mogelijk om op de iPad afbeeldingen te bekijken: op die manier kan je het apparaat echt als een digitaal fotoboek bekijken. Wanneer opa en oma op de koffie komen moet je niet op zoek naar één van de duizenden oude foto boeken is huis, nee, je pakt je iPad en opent de map met de juiste foto’s. Met de iPad kan je namelijk een diavoorstelling starten waarbij alle foto’s in een bepaalde map weergeven woorden. Op die manier zie je alleen de foto’s die je wilt zien.

Films bekijken

Door middel van een simpele maar doeltreffende mediaspeler is het mogelijk om allerlei soorten films te bekijken. Je zal de film die je wilt bekijken wel eerst naar het Apple formaat moeten formatteren door middel van Format Factory: een formaat als .avi wat veel gebruikt wordt pakt het apparaat namelijk niet. Ook het bekijken van films gaat prima op de iPad, het enige probleem is dat de ondertiteling soms wegvalt. Voor de rest is de beeldkwaliteit erg goed wat komt door het relatief kleine scherm en de in verhouding hoge resolutie.