Navigeren met de iPad

Met de iPad is de weg vinden een geheel nieuwe ervaring. Door een keer te tikken op het scherm zie je meteen alle straten vanaf een satellietweergave. Het is zelfs mogelijk om in de straten te lopen door middel van Google streetview. Wanneer je de boel vanaf een afstand wat overzichtelijker wilt zien maak je gebruik van de topografische weergave waarbij de iPad net een kaartenboek lijkt. Met de iPad heb je dus genoeg manieren om de weg te vinden.

 

Navigeren

Door middel van Wi-Fi kan je locatie bepaald worden door middel van de omringende Wi-Fi hotspots zonder verdere beveiliging. Wanneer je een 3G ipad streetviewmodel hebt is het zelfs eenvoudiger aangezien je daarmee gebruik kan maken van een gps zendmast. Met een 3G model is het opzoeken van een locatie zo gedaan.

 

Zoeken

Met de iPad kan je ook op een intelligente manier naar bepaalde zaken zoeken. Zo is het mogelijk om een restaurant te vinden in je omgeving. Op die manier verspil je voortaan minder tijd aan het zoeken naar een restaurant en kan je lekker op een rustig tempo naar de juiste locatie lopen. Je kan van elk gebouw vervolgens meer informatie bekijken (zoals de naam) of het geheel in 3d bekijken door middel van Google Streetview.

 

Streetview

Met streetview of straatweergave kan je zelf letterlijk een kijkje nemen op de bestemming. Op die manier kan je alvast plannen waar je wilt gaan parkeren of wat je graat wilt zien!

 

Routebeschrijvingen

Wanneer je de kortste of leukste route wilt nemen naar je huis dan is dat geen probleem. Het is zelfs mogelijk om via een andere locatie een routebeschrijving te maken. Wanneer je een bepaalde locatie vaker wilt bezoeken kan je deze toevoegen als een bladwijzer of in je adressenlijst. Alle applicaties werken hierbij goed samen waardoor de gegevens gemakkelijk te gebruiken zijn.