Wat is de prijs van de iPad?

De iPad is er in verschillende versies: elke versie heeft zijn eigen specificaties en zijn eigen prijs. Het grote verschil tussen de verschillende iPads is, naast de prijs vanzelfsprekend, de opslagruimte. Wanneer je voor de beste prijs kwaliteitverhouding wilt gaan is degene met de hoogste capaciteit het goedkoopst: voor veel mensen is de acht gigabyte versie echter ruim voldoende.

 

Zoals je ziet is de prijs afhankelijk van verschillende factoren. Zo kan je kiezen uit een Wi-Fi versie of een Wi-fi versie + 3G. Dit laatste is handig wanneer je verbinding met het internet wilt maken door middel van een sim kaart welke je kan kopen van elke bekende provider. Een groot voordeel van 3G is dat je altijd en overal (tegen een prijs) het internet kan gebruiken.

Als je de beste aanschaf wilt doen, dien je na te denken over wat belangrijk voor jou is. Waarvoor ga je de iPad gebruiken en ben je van plan om te internetten in bijvoorbeeld de trein? Wanneer je alleen in het huis wilt internetten is de Wi-Fi versie prima aangezien je dan gewoon met het draadloze netwerk verbinding kan maken.

Daarnaast kost elke verdubbeling van het geheugen je een simpele honderd dollar meer. Dit klinkt misschien raad aangezien de aller grootste volgens het rekensommetje vier keer zo duur zou moeten zijn. Dit is gelukkig niet het geval: hoe meer geheugen, hoe eenvoudiger het is om het goedkoop te produceren. De basis blijft er, het is een kwestie van uitbreiden.

Adviesprijs

Let er op dat dit slechts adviesprijzen zijn! Wanneer je goed rondkijkt, zal je waarschijnlijk goedkopere deals vinden. In Nederland zal de prijs rond de launch er hoog liggen terwijl deze zal dalen wanneer de markt verzadigd raakt en de iPad minder schaars wordt.  Wanneer je de iPad echt goedkoop wilt aanschaffen zal je geduld moeten hebben en goed rond zoeken is tevens een must. Het internet is open voor een ieder!