Safari op de iPad

Als je tevens een computer van Apple bezit dan ken je Safari waarschijnlijk wel. Safari is de browser van Apple. Op deze pagina bekijken we hoe de browser het op de iPad doet.

Met je vingers

safari ipadHet surfen door middel van Safari op de iPad gaat redelijk eenvoudig. Je kan snel inzoomen en uitzoomen en ook het aanklikken van links is vanzelfsprekend simpel. Het zoeken naar sites kan soms wat langer duren aangezien je de woorden geheel moet invullen met je handen. Dit gebrek kan echter goedgemaakt worden door je favoriete sites op te slaan.

Het is verrassend eenvoudig om verbinding te maken met het internet door middel van de iPad. Je hoeft de beveiligingsinstellingen van je netwerk slechts één keer in te voeren, en vervolgens kan je onbeperkt gebruik maken van die internetverbinding (mits je dichtbij genoeg blijft, vanzelfsprekend)

Slim surfen

Wanneer je geen extern toetsenbord gebruikt, kan het slim zijn om je links zoveel mogelijk op te slaan waardoor je snel naar je favoriete pagina’s navigeert. Ingewikkelde scripts en Adobe Flash werken momenteel niet op de iPad: de populaire dienst YouTube is echter wel gewoon te gebruiken op de iPad. Nu we het toch over YouTube hebben: laat ik mijn mond maar even houden en een stukje laten zien van Safari op de iPad! Duizend woorden zeggen immers minder dan één afbeelding, kan je nagaan hoe het zit met dertig beelden per seconde…