Het scherm van de iPad

Het meest opvallende aan de iPad is nog het scherm. Dit komt niet alleen door het scherm zelf, maar tevens door het opvallende design. Door de mooie zwarte lijst die om het scherm heen zit, valt het scherm mooi op. Maar blijft de pracht van het scherm aanwezig wanneer deze aangezet wordt?

Specificaties

ipad beeldscherm autoLaten we eerst eens naar de specificaties van het scherm kijken: met een resolutie van 1024*768 pixels is alles goed te zien op het 9,7 inch scherm dat Apple op zijn iPad heeft gezet. Wat mij meteen opviel aan het scherm van de iPad is het feit dat het scherm goed licht geeft, waardoor het beeld mooi helder en scherp overkomt. Hierdoor is het lezen van boeken ook s’ nachts geen probleem.

 

Kwaliteit beeld

De kwaliteit van het beeld is prima. Ik was eerst bang dat kleine letters wellicht niet goed leesbaar waren op het scherm van de iPad: dit is gelukkig niet waar. In verhouding heeft de iPad namelijk een hoge resolutie, wanneer je 1024*760 beeldpunten over zo’ n klein scherm verspreid dan krijg je veel beeldpunten per vierkante centimeter waardoor het beeld erg scherp is. Hierdoor is het mogelijk om vloeiende beeld mooi te weergeven  waardoor ook games, afbeeldingen en films een lust voor het oog zijn op de Apple iPad.