Prestaties iPad

Wat kan de iPad nu eigenlijk? Zijn de prestaties op het gebied van de snelheid te vergelijken met die van een laptop, of moet de iPad het van andere dingen hebben? Op deze pagina bekijken we waar de iPad toe in staat is.

 

Processor

De iPad heeft een één GHz processor. Wanneer je hier over nadenkt als mens lijkt dit heel groot, in computertermen valt het echter mee. Er bestaan tegenwoordig al quad processors met kloksnelheden van vier GHz per processor! Maar aangezien dit een draagbaar apparaat is, en we alles is proporties moeten bekijken, zullen we eens kijken wat de iPad zoal kan doen.

 

Multitasken

toetsenbord ipadMultitasken is niet mogelijk.  Dit is echter niet doordat de iPad het niet zou aankunnen, nee, Apple heeft dit besloten in verband met de batterijduur. Feit is dat de iPad meer kracht kent dan bijvoorbeeld de Nintendo DS. Dit betekent dat het mogelijk is om redelijk goed ogende iPad spellen uit te geven.

Toch kan je de iPad niet met de kracht van een computer of laptop vergelijken. Voor hetzelfde bedrag koop je een krachtigere en betere laptop. Naar mijn mening moet je de iPad dan ook niet om zijn kracht kopen… nee, koop de iPad als je op zoek bent naar een uitgebreid multimedia apparaat