Uitgebreidere informatie over de Apple iPad

Foto’s
De iPad beschikt over een scherpe display met zeer mooie kleuren. De kleurrijke display in combinatie met de unieke mogelijkheden van de software sta je te kijken van de mooie foto’s! De foto’s worden door het programma Foto’s weergegeven alsof ze op een stapel op elkaar liggen, als je hierop tikt of een knijpbeweging op maakt wordt het gehele album geopend. Als het album is geopend kan je rustig je foto’s bekijken, door bladeren, in en uitzoomen of zelfs een diavoorstelling bekijken van al je foto’s. Als je Ipad in een dock staat kan je hem gebruiken als een digitaal fotolijstje. Het importeren van je foto’s kan je via verschillende opties doen: synchroniseren vanaf je computer, uit een mail downloaden of door de foto’s te importeren met de Apple Camera Connection Kit.

 

Video
Doordat de iPad een zeer hoge resolutiedisplay heeft is de iPad zeer geschikt voor welk type video je ook wilt bekijken. Als je ondertussen je breedbeeld scherm in schermvullend wilt veranderen ( of andersom ) tik je gewoon dubbel op het scherm. De iPad heeft maar één groot scherm, zonder hinderende knoppen, waardoor wordt je onder het kijken niet gestoord.

 

YouTube
De iPad beschikt ook over het handige programma YouTube die de filmpjes overzichtelijk naast en onder elkaar neerzet zodat de navigatie wel heel makkelijk word. Als je een filmpje wilt zien, dan tik je erop en hij komt te voorschijn. Als je de iPad liggend vast hebt dan speelt het filmpje zich automatisch schermvullend af.

 

iPod
Met het programma iPod heb je altijd je muziek bij je. Door een veegbeweging te maken zoek je naar een album, artiest, nummer of genre. Wil je een nummer horen dan hoef je er alleen maar op te tikken. Hoe je het nummer beluisterd dat kan je zelf kiezen, je hebt de volgende opties : De ingebouwde luidspreker, een koptelefoon op de daarvoor bestemde ingang aan te sluiten of door een Bleutooth-koptelefoon te gebruiken.

 

Itunes
Via een tikje op het symbool van de iTunes Store kun je muziek kopen of podcasts uitzoeken, die allemaal rechtstreeks op je iPad komen. Voordat je een van de duizenden podcasts of één van de miljoenen nummers kiest kun je een stukje van het nummer beluisteren voordat je hem aanschaft. Als je op je Mac of pc al nummers of podcasts in je iTunes-bibliotheek hebt staan, kun je die gewoon synchroniseren met je iPad.

 

App Store
Op je iPad kun je bijna 140.000 programma’s uit de App Store kopen en gebruiken, Games en zakelijke programma’s zijn maar een kleine greep uit de enorme keuze aan programma’s. Er zijn ook nieuwe applicaties speciaal voor de iPad gemaakt deze zijn herkenbaar gemaakt en weet je dus zeker dat je het meeste uit je iPad kan halen. Een tikje op het symbool van de App Store is genoeg om draadloos je programma’s uit te zoeken, vervolgens te kopen en te downloaden naar je iPad.

 

Kaarten
Met je iPad is de weg vinden is ook mogelijk, Met één tikje krijg je een kaart te zien, vanaf boven gezien, in de Satellietmodus of in een topografische versie in de nieuwe Terreinweergave. Allemaal vanuit Google. Zoeken naar een restaurant, museum of bezienswaardigheid in de buurt met de route is ook mogelijk.

 

Agenda
Met het programma Agenda op de iPad krijg je een dag-, week-, maand- en lijstweergave. Je kan alle afspraken van een dag of maand bekijken maar ook meerdere agenda’s tegelijk, handig voor het werk en meteen die van je gezin in de gaten te houden.

 

Contacten
De iPad heeft ook het handige programma Contacten waarmee je snel een naam, adres of andere contactinformatie mee vind. Er zit ook een nieuwe weergave optie in waarmee je al je contactpersonen en de informatie van één persoon ziet. Weet je de weg niet naar je kennis ? Tik dan op het adres dan wordt het getoond in Kaarten.

 

Beginscherm
Vanuit het beginscherm kun je alles op de iPad, wil je hier veelgebruikte programma’s op hebben, dan pas je dat gewoon aan. Ook kan je foto’s als achtergrond instellen. En de volgorde en plekken kun je allemaal zelf aanpassen.

 

Notities
Met het grote schermtoetsenbord en de ruime display kan je makkelijk een notitie maken. Is de iPad een kwartslag gedraaid, dan zie je niet alleen de notitie, maar ook een overzicht van alle notities. De geopende notitie is daarin rood omcirkeld.

 

Zoeken met Spotlight
Met de spotlight-zoekfunctie zoek je op de hele iPad, inclusief de ingebouwde programma’s maar ook de gedownloade programma’s uit de App Store.

 

Toegankelijkheid
iPad wordt standaard geleverd met een schermlezer, ondersteuning voor het afspelen van materiaal met bijschriften voor spraak en geluiden, en andere innovatieve toegankelijkheidsvoorzieningen. Extra software kopen of installeren hoeft dus niet. Dankzij al deze goede extra’s is de iPad voor mensen met een handicap of een visuele beperking makkelijker te gebruiken.

De iPad beschikt over een IPS-hogeresolutiedisplay met led-achtergrondverlichting. Een mega snel reagerende Multi-Touch-scherm en een supersnelle, door Apple ontworden chip. Dit alles in een licht en dun ontwerp. Dit is dan ook niet zonder reden het beste apparaat in zijn klasse. De iPad is gewoon een klasse apart.

 

IPS-display met led-achtergrondverlichting
De heldere en scherpe weergave op het 9,7-inch IPS-hogeresolutiedisplay is idaal om te internetten, foto’s te bekijken of te showen. Het maakt hier niet bij uit of je hem rechtop hebt of hem een kwartslag draait. En dankzij de IPS-displaytechnologie (in-plane switching) is de beeldhoek met 178° gewoon groot te noemen. Hoe je hem houdt, het is altijd super beeld, met perfecte kleuren.

 

Multi-Touch
Het Multi-Touch-scherm op de iPad is gemaakt op de zelfde technologie als die de iPhone heeft. Voor de iPad is dit echter totaal opnieuw opgebouwd vanwege het grotere oppervalk.
Hierdoor merk je dat het touchscreen snel en precies reageert. Dit merk je bijvoorbeeld als je inzoomt op een kaart of als je door je foto’s bladert. De Ipad reageert altijd ongelofelijk precies. Kortom, wat je vraagt doet hij.

 

Dun en licht
Het gewicht en de afmetingen van de iPad zal je meteen opvallen. De display is 9,7 inch, net iets kleiner dan een tijdschrift. De iPad weegt slechts 0,68 kg en met de dikte van 13,4 mm neem je hem makkelijk overal mee naar toe.

 

Batterijduur tot 10 uur
Om tot een maximale batterijduur te komen, hebben de technici van Apple gebruikgemaakt van de lithium-polymeerbatterijtechnologie die ze voor onze notebookserie hebben ontwikkeld en speciaal hebben aangepast voor de iPad.

 

Draadloos
De iPad beschikt over de 802.11n-technologie en heeft daardoor de mogelijkheid de aller snelste WiFi netwerken te gebruiken.

 

3G
De iPad zal binnenkort ook te koop zijn als 3G-versie met supersnel dataverkeer tot 7,2 Mbps.3 Als je op een plek bent waar geen WiFi-netwerk is kun je toch met internet verbinding maken.

 

A4-chip van Apple
De iPad heeft een speciaal ontworpen A4-chip, door Apple, om perfecte prestaties te leveren terwijl dit weinig stroom kost. Daarom is de iPad met geen ander touchscreenapparaat te vergelijken. Omdat de iPad zulke goede prestaties heeft is hij al ideaal voor games en kantoorprogramma’s. Ook hoef je de batterij pas op te laten na z’n 10 uur! De iPad is te koop met 3 grote schijven: 16 GB, 32 GB en 64 GB, je hebt dus ruime plek voor je foto’s, films en programma’s.

 

Verbinding
Via de 30-pens-dockconnector aan de onderkant van de iPad kan je de iPad via een dock opladen. Ook hierop kan je alle iPad-accessoires aansluiten.

 

Audio
De ingebouwde luidspreker is een producent van vol geluid, want de films en de muziek moeten natuurlijk wel met een beetje kwaliteit kunnen worden geluisterd.

 

Accessoires
Er zijn vele handige accessoires voor de iPad ontworpen. Een voorbeeld is het Keyboard Dock, een dock met een toetsenbod van volledig formaat. Alleen een dock is natuurlijk ook gewoon verkrijgbaar. De iPad heeft ook Bleutooth 2.1 waardoor je ook een Apple Wireless Keyboard kunt aansluiten. Ook voor je foto’s is een accessoire gemaakt namelijk de Camera Connection Kit waarmee je foto’s vanuit je camera of SD kaart kunt importeren. Met de iPad Case is de iPad beschermd. Wil je de iPad aansluiten op een tv of projector dan kunt u hier ook accessoires voor kopen.